Начало / Крими / Разкриха оранжерия за марихуана в Плевен

Разкриха оранжерия за марихуана в Плевен

На 9 март в хода на провеждане напроцесуално-следствени действия по досъдебно производство в град Плевен във фурна, стопанисвана от 43-годишен плевенчанин, е установено помещение с размери 10х10 метра, оборудвано с 10 осветителни тела, монтирани на тавана, 10 ел.трансформатори окабелени, въздухообменник, с монтирана турбина в него, листни торове, ел. превключватели, електронни термометри и влагомери, вентилатори, филтри за пречистване на въздуха, 10 пластмасови платформи повдигнати от пода.

Намерени са 160 саксии с торна смес и засадени 160 растения в тях с различна степен на съзрялост и височина. Теглото на листната маса е 8 кг. По данни на 43-годишния насажденията са марихуана.

При претърсване и оглед в жилището на 43-годишния в плевенския квартал „Сторгозия“ са намерени около 100 грама суха зелена тревиста маса – марихуана. Назначени са експертизи. 43-годишният е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.129, чл.354 а и чл.354 в от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на Второ РУ – Плевен. Полицейските действия са под контрола и непосредственото ръководство от прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

Снимки: МВР-Плевен

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...