Акценти
Начало / Крими / Разкриха извършител на грабеж

Разкриха извършител на грабеж

Плевенските криминалисти са разкрили извършител на грабеж, станал в Плевен на 26 февруари, съобщават от полицията.

На този ден около 21.00 часа на улица „Гренадерска” 19-годишен съборил на земята и издърпал от 41-годишна непозната дамската й чанта. В нея е имало лична карта, два мобилни телефона, дебитна карта, клиентски карти на магазини, ключове за жилище и дамски принадлежности. Нападателят избягал в междублоковото пространство към бул. „Георги Кочев“. След прецизни оперативни действия е установено, че извършителят на грабежа е 19-годишен от село Бръшляница.

В момента той изтърпява 3-годишна присъда в Плевенския затвор за грабеж, извършен през месец април 2013 год. на територията на 2 РУП Плевен, за което е сключил споразумение с Районна прокуратура Плевен. В криминалното си досие има 8 заявителски материала, както и присъда – отново за грабеж. В хода на разследването е открит единият от двата откраднати мобилни апарата.

Извършителят е направил пълни признания за престъплението, като е конкретизирал детайли, които отговарят с установени и приобщени по разследването записи от охранителни камери за видеонаблюдение в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...