Акценти
Начало / Крими / Разбиха организирана престъпна наркогрупа, действала в Плевен

Разбиха организирана престъпна наркогрупа, действала в Плевен

полиция

Полицията и Окръжна прокуратура – Плевен са разбили организирана престъпна група за пласиране на наркотици и контрабандни цигари на територията на Плевен. Това съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор Иво Радев и главен инспектор Йордан Каменов, директор на ОД на МВР – Плевен. По случая се работи от февруари тази година, уточни Иво Радев. Преди седмица служители от сектор „Криминална полиция”  са заловили лице, в момент на превозване на 276 грама амфетамин. Лицето е от София и е заловено на пътя София-Плевен, в района на Долни Дъбник  при специализирана акция на полицията. При проверка в софийското жилище на заловеното лице са намерени още 103 грама амфетамин.  В хода на разследването е установено, че лицето е залавяно и друг път с наркотици на територията на София.

Благодарение на бързата работа на Окръжна прокуратура – Плевен лицето вече има присъда от три години с петгодишен изпитателен срок за даржане на наркотици и глоба в полза на държавата в размер на 2 000 лв. Присъдата е произнесена от плевенския съд.

Досъдебното производство продължава, за да се  установят лицата, с които е работил в Плевен. Вече са известни още четирима от престъпната група. За трима от тях вече е събран достатъчно доказателствен материал, за да бъдат привлечени като обвиняеми, поясни окръжният прокурор Иво Радев. В момента е назначена  експертиза, която се очаква да приключи до дни и тримата да бъдат привлечени под отговорност. Тримата са задържани за 24 часа.

Материалите по този случай обаче ще бъдат предадени на специализирания съд в София, тъй като става въпрос за организирана  престъпна група за разпространение на наркотици.

При извършените претърсвания на адреси в село Ясен, обитавани от тримата, са открити мобилни телефони, компютър, електронни везни, множество кутии цигари без бандерол, които по всяка вероятност са били предназначени за пазара. На единия от адресите е открита голяма торба със семена за засаждане на канабис. Лицата са с множество криминални прояви, осъждани са за различни престъпления като хулигански прояви и кражби. Групата беше изключително нагла и предпазлива и затова беше необходимо доста време, за да бъде заловена, каза Иво Радев.

Членовете на наркогрупата са на възраст между 25 и 30 години.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...