Начало / Последни новини / Радослав Панталеев открива плевенското участие на Европейските игри в Беларус

Радослав Панталеев открива плевенското участие на Европейските игри в Беларус

Боксьорът Радослав Панталеев е първият от четиримата плевенчани, който ще стартира на Европейските игри в столицата на Беларус, Минск. Днес той излиза срещу Рахил Мамадли от Азербайджан в 1/16-финален двубой. В 15:00 часа започват битките в категорияда му до 91 кг в Двореца спорта „Уручье“. При успех плевенчанина се изправя утре срещу унгареца Адам Хамори на 1/8 финалите. Утре започва и другия ни боксьор Рами Киуан. Състезателят от БК Червен бряг ще играе срещу Виктор Гарапцевич от Молдова в 1/16 финалите на категорията до 75 кг. За другите ни двама участници още е рано за старт. На 23 юни започват състезанията по лека атлетика. На стадион „Динамо“ очакваме силно представяне от Тихомир Иванов на скок височина. На 29 юни в „Чижовка-Арена“ ще са битките по карате. В тях ще участва възпитаничката на КБИ Петромакс – Ивет Горанова, бронзова медалистка от световно първенство за жени и Спортист на Плевен за 2017-а и 2018 година.

В Минск ще съберат над 4000 представители от 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020, а два от турнирите ще са със статут на европейски първенства – бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медали: 91 при мъжете, 89 при жените и 20 за смесени отбори.

Игрите се провеждат веднъж на четири години и са собственост и се ръководят от Европейските олимпийски комитети. Дебютното издание се проведе през 2015 г. в Баку /Азербайджан/.

Снимка: bgboxing.org

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...