Акценти
Начало / Последни новини / Радослав Панталеев и Иван Мечков с победи в Националната боксова лига
бокс - Радослав Панталеев

Радослав Панталеев и Иван Мечков с победи в Националната боксова лига

Юношата на плевенския Спартак – Радослав Панталеев и състезаващия се за клуба във националните първенства и купата на България – Иван Мечков приключиха участието си във вътрешния календар за тази година с победи. Сториха го в третия кръг на Националната боксова лига за мъже. В ямболската зала „Диана“ двамата се качиха на ринга в категорията до 91 кг. Панталеев отказа съперника си Адреан Михайнут от Румъния още в първия рунд. Мечков пък се наложи с 2:1 над Георги Манов.

В първия кръг на лигата Мечков се боксира при най-тежките + 91 кг, където загуби от титуляра Петър Белберов. Тогава заради контузия, на ринга не се качи Радослав Панталеев и съперника му Пламен Петков спечели категорията до 81 кг.

Успешна година изпращат Радослав и Иван. Като състезател на Спартак /Плевен/ Мечков спечели златни медали от държавното лично-отборно първенство /в кат. 91 кг/ в Пловдив и турнира за купата на България /кат. + 91 кг/ в Плевен. Боксиращият се за ЦСКА – Панталеев също спечели в родния си град, както и участия на международния ринг. Той вече има покани за различни отбори в WSB сериите за следващия сезон, в който мъжете нямат големи първенства и ще заложат на мачове от Националната боксова лига и на двустранни срещи с Англия, Украйна и други, разкриха от родната федерация.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...