Начало / Последни новини / Радослав Панталеев е Спортист №7 на България за 2019 година

Радослав Панталеев е Спортист №7 на България за 2019 година

Поредно признание за плевенския спорт. Радослав Панталеев е сред 10-те най-добри спортисти на България за тази година. Плевенчанинът е единственият представител на аматьорския бокс в десетката.

Възпитаникът на Боксов клуб Спартак (Плевен) бе избран за Спортист №7 на България за 2019 година. Това определи вота на 137 действащи спортни журналисти в България. (За съжаление Радо не се състезава за плевенски клуб.) Признанието не е изненада, тъй като отиващата си година бе най-успешната в кариерата му. Боксьорът на столичния ЦСКА завоюва бронзов медал в категорията до 91 кг на световното първенство за мъже. Това е първи медал от първенство на планетата за мъжкия бокс на България от 10 години. Преди минути Радослав Панталеев бе отличен в 62-ото издание на церемонията по връчване на най-престижните спортни награди в столичната зала „Асикс Арена“. Силни думи и пожелания към Панталеев отправиха най-добрият му приятел и бивш съотборник в Спартак (Плевен) многократния национален шампион Румен Мотовски и старши треньора на българския национален отбор по бокс – кубинеца Жоел Солер Арате.

За най-добър „Спортист на България“ за отиващата си година бе избран Владимир Илиев, сребърен медалист от световното първенство по биатлон (20 км индивидуално) в Йостершунд (Швеция). След него в класацията са Ивет Лалова (лека атлетика), Григор Димитров (тенис), Божидар Андреев (вдигане на тежести), Тайбе Юсеин (борба), Алберт Попов (ски – алпийски дисциплини), Радослав Панталеев (бокс), Кубрат Пулев (бокс), Мария  Оряшкова (самбо) и Боряна Калейн  (художествена гимнастика)

В категорията „Спортист с увреждания“ първото място е за Християн Стоянов (лека атлетика). Отбор на България за 2019 г. е Ансамбъла по художествена гимнастика. Традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“ спечели Весела Димитрова (художествена гимнастика).

За първи път тази година бе връчена и награда в новата съвместна категория на „Еврофутбол“ и „Спортист на годината“ – „Награда на публиката“. Получи я Ивет Лалова (лека атлетика).

По традиция церемонията бе организирана от Нове АД Холдинг. Нейни водещи бяха Мария Силвестър и Захари Бахаров.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...