Акценти
Начало / Последни новини / Радослав Панталеев без грешка на турнира „Странджа“

Радослав Панталеев без грешка на турнира „Странджа“

Плевенчанинът Радослав Панталеев спечели златен медал в категорията до 91 кг в 69-ото издание на най-стария международен турнир по бокс в Европа – „Странджа“ за мъже и жени. Това бе втора победа за юношата на Спартак /Плевен/ и настоящ състезател на ЦСКА в турнира след 2015 година. Въпреки че категорията е нова за него /досега бе в кат.81 кг/ той се справи блестящо. Започна участието си, отказвайки в третия рунд на четвъртфинала китаеца Жибао Ван. След това направи истинско шоу за публиката в зала „София“ разбивайки Абзал Кутибеков от Казахстан – 5:0, въпреки че още във втория рунд получи тежка аркада. На финала Панталеев беше като разярен бик на ринга и под бурните овации на публиката бе на път да откаже съперника си – иранеца Салар Голами. Съдиите бяха повече от категорични, като присъдиха победа с 5:0 с най-голяма разлика в точките от всички срещи на турнира – 30:26, 30:25, 30:25, 30:26, 30:26.

Именно боксьора от Иран спря другия плевенски участник – Иван Мечков /Спартак-Плевен/ с 3:2 на четвъртфинала. Преди това Мечков бе победил канадеца Брайан Колуел с 4:1.

Над 300 състезатели /от тях над 100 жени/ от 34 държави участваха в турнира. Петър Белберов и Севда Асенова бяха определени за носители на купа “Странджа”. Те спечелиха титлите съответно в кат. +91 кг при мъжете и до 48 кг при жените.

При мъжете за първи подгласник на българина бе определен Кришан Викас от Индия, победител в кат. до 75 кг, а за втори подгласник – Кишоун Дейвис от САЩ, който спечели златото при 60-килограмовите.

Подгласнички на Асенова станаха шампионката до 60 кг Мира Потконен от Финландия и Киан Ли от Китай, златна медалистка в кат. до 75 кг.

Освен с купите, носителите на трофеите бяха наградени и с ваучери за 5-дневна почивка за двама в курорта Албена.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...