Начало / Икономика / Равнопоставеността между Южна и Северна България е ключът за развитие, считат местната власт и бизнесът  

Равнопоставеността между Южна и Северна България е ключът за развитие, считат местната власт и бизнесът  

Равнопоставеността между Южна и Северна България като резултат от направени инвестиции, главно в инфраструктура от страна на държавата, е един от важните ключове за развитие на местния бизнес. Това беше един от основните изводи, около който се обединиха представители на  местната власт и предприемачи в хода на провелата се днес дискусия „Среща на бизнеса в Плевен и региона”. Събитието се организира от „Капитал”, в партньорство с ICT Media и със съдействието на Община Плевен, а сред участниците в него бяха кметът Георг Спартански,  Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч; Алис Мъгърдичян, управляващ директор на „Регионален фонд за градско развитие” АД; Стела Христонева, регионален мениджър – Цeнтрална Северна България, Корпоративни продажби, Vivacom; Магдален Димитров, собственик на Desizo Monni; Димитър Влаевски, адвокат в Адвокатско дружество „Стоянов и Цекова” в сътрудничество с Schönherr Rechtsanwälte, Austria.

„Много са факторите, които влияят негативно на развитието на плевенския бизнес. Това са и липсата на добра довеждаща транспортна инфраструктура, и демографският срив, и липсата на добре подготвени кадри, наличието на един-единствен университет, и то тясно профилиран в цяла Северозападна България”, посочи в изказването си Георг Спартански. Хубавото е, че Правителството си дава сметка за това, че Северна България остана изолирана в годините назад и насочи усилията си към довършването на строящата се вече 40 години автомагистрала „Хемус“, посочи още той. Ролята на местната власт е да създава условия за бизнеса и въпреки недостатъчния финансов ресурс, с който разполагаме, ще продължаваме да полагаме усилия в тази посока, категоричен беше Георг Спартански.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...