Начало / Образование / Работна среща на детски учители от региона се проведе в ДГ „Чучулига“ в Плевен

Работна среща на детски учители от региона се проведе в ДГ „Чучулига“ в Плевен

Методическа работна среща  на тема „Развитие в професията“ се проведе днес в ДГ „Чучулига” в Плевен. Срещата бе организирана от Регионално  управление на образованието (РУО) – Плевен,   под ръководството на старши  експерт Маруся Додова с цел да съдейства  за    повишаване  квалификацията на  младите и новоназначени учители.

В ДГ „Чучулига“ -Плевен, беше  изнесена  открита практика,  за да се популяризира  добър педагогически опит.

ДГ Чучулига открит урок

 Поканените 20 детски учители от  регион Плевен  наблюдаваха  практика в смесена и еднородна по възраст подготвителни групи.

Във филиала наблюдаваха  учебна ситуация по „Математика“  в група „Бон-бон“ , със старши  учител  Малинка Василева и в централната сграда на детската градина  по „Физическа култура“ в група  „Ягодка“ с учител Дария Владова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

След това  всички участници обсъдиха  наблюдаваната практика по отношение постигане на очакваните  резултати и използвана педагогическа технология.

Сподели се  опит по въвеждане на младите учители в професията и се проведе обучителен тренинг по темата.

„Радостни сме, че  екипът на ДГ „Чучулига“  има   възможност да работи за такава благородна кауза като тази за   развитие на младите  учители в професията, сподели Венета Лукова, директор на ДГ „Чучулига”. Тя допълни, че „овладяването на качествените учителски умения  е доста  продължителен и съвсем не лек процес, затова опитните педагогически специалисти   трябва  да проявяват грижовно отношение към своите млади колеги и да ги подпомагат   при осъществяване на  възпитателното взаимодействие  с децата”.

ДГ Чучулига работна среща

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...