Акценти
Начало / Икономика / Работещите в „Топлофикация Плевен“ излизат на протест, искат оставката на изпълнителните директори на НЕК

Работещите в „Топлофикация Плевен“ излизат на протест, искат оставката на изпълнителните директори на НЕК

топлофикацияРаботниците от „Топлофикация Плевен” утре в 13 часа излизат на едночасов протест и ще блокират пътя за Русе при разклона за Згалево. Това съобщиха от синдикалната организация в топлофикационното дружество.

Днес плевенските енергетици са изпратили декларация до премиера, до министъра на икономиката и лидерите на КНСБ и „Подкрепа”, в която заявяват, че подкрепят протестите на миньорите и техните справедливи искания за достоен и нормален живот.

В декларацията си те настояват за оставката на изпълнителните  директори на НЕК, които с „неадекватните си действия водят енергийните производители до фалит” и „поради неправомерното ограничаване на графиците за производство на електрическа енергия по комбиниран способ, с което ни обричат на невъзможност за нормална работа”.

Работещите в „Топлофикация Плевен” обявяват, че от сряда, 24 септември до 26 септември ще проведат протестни действия и заявяват, че ако в този срок не получат конкретни отговори и няма предприети действия за разрешаване на споменатите проблеми, ще подновят протестните действия пред сградата на НЕК в София.

В обръщение до медиите енергетиците заявяват, че към днешна дата НЕК дължи на  “Топлофикация – Плевен” 27,4 милиона лева. От своя страна дружеството дължи на “Булгаргаз” сумата от 26,2 милиона лева. В резултат на тази задлъжнялост от “Булгаргаз” налагат санкции на топлофикационното дружество във вид на ограничаване доставките на планираните количества природен газ и проявяване на нетърпимост и опасност от запориране на сметките на дружеството.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...