Акценти
Начало / Образование / Работа в реална пазарна среда осигуряват за учениците си в ДФСГ „Интелект“

Работа в реална пазарна среда осигуряват за учениците си в ДФСГ „Интелект“

ДФСГ Интелект

104 ученици, изучаващи икономическите специалности: Икономист-информатик, Финансист, Оперативен счетоводител, Данъчен и митнически посредник и Сътрудник в малкия и среден бизнес в ДФСГ „Интелект”- Плевен, ще получат допълнителни знания, умения и компетенции, работейки в реална пазарна среда под формата на учебна практика.

Практическото обучение на учениците е в рамките на проекта „Ученически практики“, по който плевенската гимназия работи от 2012 г.

„Като  професионална гимназия, активно работеща по настоящия проект и развиваща успешното партньорство с работодателите от местната бизнес среда, ние включваме не само учениците си в реално практическо обучение, правим съпричастни техните семейства и подпомагаме развитието на бъдещите средни икономически кадри”, сподели Емил Райков, директор на гимназията.

В рамките на практиката учениците ще имат 240 часа практическо обучение в реална работна среда. Всeки ученик има право да се включи само веднъж в рамките на своето обучение в предвиденото практическо обучение, като сам изготви график за провеждане на практиката.

Напредъкът на учениците в хода на проекта се наблюдава от наставниците в съответната фирма, от наблюдаващите учители, от консултанта по избор на практиката и от директора на гимназията.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...