Акценти
Начало / Общество / Пътят между селата Телиш и Садовец е залят, наводнени са дворни места в Девинци

Пътят между селата Телиш и Садовец е залят, наводнени са дворни места в Девинци

Обилните валежи започнаха да се отразяват на водните нива сериозно. Към 15:00 часа днес няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, съобщават от жасейнова дирекция Дуннавски басейн, но нивата на реките са се повишили значително на места.

По поречието на р. Вит вследствие интензивните валежи и значително повишен отток на скатовите води е залят пътя с. Телиш – с. Садовец, обл. Плевен.

По поречието на р. Искър вследствие интензивните валежи и значително повишен отток на скатовите води е повишено водното ниво в дере “Урвата”, преминаващо през с. Девинци, общ. Червен бряг, обл. Плевен. Има наводнени дворни места.

Към момента за останалите реки на територията на Басейнова дирекция “Дунавски район“ гр. Плевен (БДДР – Плевен) се наблюдават повишени водни нива, вследствие на повърхностен отток от водосборните им области, като речните течения протичат в речните легла. Няма получени сигнали за критични водни нива и аварийни ситуации от речни течения.

Няма получени сигнали за възникнали критични ситуации, свързани с вредното въздействие на водите по язовирните стени на язовирите на територията на БДДР – Плевен. Язовирите, които са определени в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение. Водните нива на реките не създават опасност от наводнение към момента.

Към 14:30 часа на 4.05.2016 г., по данни на оперативните дежурни в крайдунавските областни, общински администрации, дежурните на РД “ПБЗН“ и ”Напоителни системи” ЕАД се наблюдава повишение на водните нива на р. Дунав и на реките, вливащи се в р. Дунав, на територията на БДДР – Плевен, при което водните течения остават в речните легла. Отводнителните помпени станции, стопанисвани от крайдунавските клонове на ”Напоителни системи”ЕАД са в работен режим. Водното ниво в коригираните реки не застрашава стабилитета на бермите и дигите, изградени по поречията им.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...