Акценти
Начало / Крими / Пътна полиция с практически съвети към празнуващите студенти

Пътна полиция с практически съвети към празнуващите студенти

Няколко практически препоръки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия по време на студентския празник – 8 декември, припомнят от ОДМВР – Плевен. На празника хора от различни възрасти предприемат пътувания до местата за празнуване както в населените, така и в извън тях. Пътуванията по време на празници често са свързани с рискове от настъпване на различни по тежест ПТП по вина и с участието и на водачите на автомобили, и на пътуващите в превозните средства компании от настоящи и бивши студенти.
За избягване на пътни инциденти „Пътна полиция“ препоръчва на студентите и техните близки, ако ще празнуват в населеното място, в което живеят или учат, да отидат на купона без своя автомобил. Ако празненството ще е в друго населено място, да се прецени опита на шофьора при зимни условия.
Ако пък празникът започне с алкохол още в автомобила, който управлявате, не се изкушавайте да пиете, защото и малките дози и концентрации увеличават значително риска от катастрофа, напомнят от полицията. Шумът от разговори и силната музика в допълнение към еуфоричното настроение в автомобила пречат на концентрацията и отклоняват вниманието на шофьора.
В случай, че няма кой да шофира, защото всички са под въздействието на алкохола, не правете компромис, а изчакайте до възстановяването на шофьора и тогава тръгнете на път с риск да закъснеете за нещо вече планирано.
И не на последно място – при необходимост сигнализирайте на телефон 112.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...