Акценти
Начало / Последни новини / Възроденият турнир по борба „Освобождение“ събира спортисти от три държави

Възроденият турнир по борба „Освобождение“ събира спортисти от три държави

Борци от три държави идват в Плевен за възродения турнир по класическа борба „Освобождение“, съобщават организаторите от Спортен клуб по борба – Плевен.  Турнирът се организира със съдействието на Община Плевен по повод 10 декември – Освобождението на Плевен.
В състезанието ще вземат участие отбори от Македония, Румъния и България. В схватките ще се пуснат 15 плевенски борци, родени през 2000, 2001 и 2002 година, разделени в 6 категории за момчета и 2 за момичета.
За първи път турнирът „Освобождение“ е проведен през 1974 година и досега има повече от 15 издания, но през последните 8 години не е организиран.
„Възраждаме турнира с надеждата, че от следващата година ще бъде признат от Международната федерация и ще бъде обявен в международния спортен календар. Благодарим за усилията на председателя на клуба по борба Володя Вълков, Община Плевен и на всички спонсори“, коментираха треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки.
Официалното откриване на турнира е на 12 декември (събота),  от 9 часа в залата по борба (до бившата колописта). Входът е  безплатен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...