Акценти
Начало / Общество / Пътната обстановка продължава да е усложнена. Код „червено“ за цялата страна

Пътната обстановка продължава да е усложнена. Код „червено“ за цялата страна

Пътната обстановка в общината продължава да е усложнена, информират от кризисния щаб. Допълнителни екипи и техника са изпратени да разчистват пътя Плевен – Радишево, но засега участъкът остава затворен.

Спряно е движението на моторни превозни средства по пътя Радишево – Пелишат.

Труднопроходими остават пътищата от село Брестовец до село Бохот и от село Бохот през село Тученица до село Радишево. В този участък не могат да се движат товарни автомобили с ремаркета, а всички останали трябва да са оборудвани с вериги за сняг.

Обявиха код “червено” за цялата страна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви въвеждането на код „червено“ заради зимната обстановка по пътищата. По тази причина се забранява придвижването на тежкотоварни превозни средства над 10 тона. Забраната ще важи до второ нареждане.

Според министъра на транспорта Ивайло Московски няма да има ограничения за автобусните превози. Ж.п. превозът е нормален с изключение на отделни участъци.
Гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през следващите часове, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура”. Тези, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили, заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи, уточняват от агенцията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...