Акценти
Начало / Образование / Първо място в конкурс за ученик от Професионална гимназия по туризъм

Първо място в конкурс за ученик от Професионална гимназия по туризъм

Ученик от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен спечели поредна награда. На тържествена церемония в Художествена галерия „Вароша“ в град Ловеч ученикът Цветомир  Ангелов  от 11 клас, специалност  „Социална работа с деца и семейства в риск“  беше награден с първо място в  конкурс за есе  „Напред, науката е слънце“. Шестият  национален  ученически  конкурс е  част от  Националния календар на дейностите  на МОН и е организиран от Общински детски комплекс Ловеч.

Ученикът беше награден с  медал за първо място, грамота, чанта за лаптоп и флашка от заместник кмета на град Ловеч. Грамота получи и учителят, насърчил ученикът да напише есето и да участва в конкурса –  главен възпитател Камелия Баръмова. На церемонията по връчването присъстваха директорът на  училището – Малинка Маринова,  педагогическият съветник Анелия Илиева и  старши учител по история Елеонора Берова. Ето част от есето „Книгата учи“:

.“………Книгата? Книгата е богатство, което има  за цел да превземе човешкия ум и душата му. Книгата е полет във всяко кътче от света, полет е в човешката душевност. Тя води към познание, тя пленява с магическите си думи……..

….Между книгата и човека съществува прилика. Прилика, която се изразява в това, че те са вечни, многопластови, жанрово разнообразни, с твърда или мека корица, с привликателно лъжовен или отблъскващо провокиращ външен вид. Животът на човека минава страница  след страница, пишейки своята неповторима и уникална история…..“

награда ученик ПГ туризъм

Снимки: ПГ по туризъм

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...