Начало / Здравеопазване / Първото частно здравно заведение в Плевен – ДКЦ „АВИС МЕДИКА”, открива новата си сграда

Първото частно здравно заведение в Плевен – ДКЦ „АВИС МЕДИКА”, открива новата си сграда

На 7 април, от 13 часа, официално ще бъде открита новата сграда на ДКЦ „Авис Медика” на ул. „Коста Хаджипакев” в Плевен. „На тази дата преди 17 години започна работа ДКЦ „Авис Медика”. Тогава то беше първото частно здравно заведение в Плевен и през годините завоюва доверието на пациенти от цяла България. Това каза на пресконференция днес д-р Владимир Андреев, управител на „Авис Медика”. Той отбеляза, че месечно през кабинетите на ДКЦ-то преминават по 10 000 пациенти, което направило неотложно разширяването на базата.

Новата сграда на ДКЦ „Авис Медика” е продължение на досегашната. Сградата е архитектурен шедьовър, паметник на културата  от 1923 г. „С умела реставрация запазва духа на стария Плевен с изяществото на орнаменти и фасада, изпълнени в оригиналния замисъл при проектирането през миналия век, сега опазени с много вкус за идните поколения”, отбеляза д-р Андреев.

Площта на новоизградената сграда на ДКЦ „АВИС МЕДИКА“ е 2200 квадратни метра, с което общата площ става почти 3000 кв. метра, а лекарите специалисти ще приемат своите пациенти в 70 кабинета. Разкрити са нови работни места на регистратурата, което ще спести време при обслужването на гражданите, които пристигат от цяла България.

Изключително внимание ръководството отделя на бързото обслужване на пациентите. Те ще могат да си запазват часове онлайн. За първи път  се въвежда потвърждение за записан час, както и напомняне чрез кратко съобщение на мобилния телефон, ден преди датата на прегледа.

По съвсем нов начин са организирани информационните табла пред кабинетите. На монитори ще се визуализира графика за прием, реда на записаните пациенти и кратка информация за работещия в съответния кабинет лекар.

Разрешен е и един много наболял проблем – липсата на асансьор. Тъй като двата корсупа са свързани, това ще премахне досегашното неудобство в старата сграда, в която поради статута  й на архитектурен паментник е било невъзъможно изграждането на асансьор,.

 „Искаме нашите пациенти да не се притесняват и да престояват най-малко време пред кабинета на лекаря, искаме тук да усещат сигурност и  доверие, че ще направим най-доброто за всеки“, е амбицията на д-р Владимир Андреев. Затова чрез вътрешния дизайн на тази удивителна архитектура отпреди век, са създали домашен уют, топлина , уникално пространство, което да лекува и чрез естетика, подчерта той.

Изключително внимание е обърнато на новата клинична лаборатория , както и на голямата и просторна чакалня към нея.

 Новата физиотерапия е оборудвана с най-модерното в тази област, като са закупени и уникални за региона апарати.

Закупен е ядрено-магнитен резонанс за близо 1.5 млн.лв., който се очаква да пристигне до дни и да бъде монтиран.

С увеличаването на кабинетите в ДКЦ „Авис Медика” ще има възможност и за нови медицински дейности. Ще работят психиатър, съдебен лекар, неонатолог.

Ръководството на АВИС МЕДИКА вложи не само много усилия, но и сърце  и душа в медицинския център, изтъкна Александър Андеев, консултант по управлението на АВИС МЕДИКА.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...