Начало / Последни новини / Първото издание на благотворителния маратон FUN RUN KIDS ще се проведе в Плевен

Първото издание на благотворителния маратон FUN RUN KIDS ще се проведе в Плевен

На 3 октомври 2020 г. на площад „Възраждане“ в град Плевен ще се проведе първото издание на благотворителния маратон FUN RUN KIDS. Трасето с общо 3 километра дължина включва бягане и търсене на скритите символи на град Плевен. По време на събитието за участници и гости ще има музикална програма, кулинарна работилница и томбола с награди.

Мисията на FUN RUN KIDS е да приобщи деца и възрастни хора с увреждания, да промени широките обществени нагласи към тях и да покаже, че активният и пълноценен социален живот може да бъде достъпен за всеки.

Организатори на събитието са едни от най-големите и активни фондации, сдружения и социални предприятия в страната: JAMBA (Фондация “Сошъл Фючър”), Фондация “Светът на Мария”, социално предприятие Айс-Оупън ЕООД, Национален алианс за социална отговорност в партньорство със Сдружение „Аутизъм днес“, БАЛИЗ – Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Ултрамаратонецът и треньор Краси  Георгиев и влогърката Криси Колева от “Вкъщи с Криси” са лицата на събитието. Двамата имат мисия да споделят за ползите от активния начин на живот, здравословното хранене и многообразието.

Събитието обещава вълнуващо преживяване за всички деца и родители.

Регистрацията за участие е безплатна.

Маратонът ще се проведе от 10:30  ч. до 14:30 часа, на 3 октомври, на площад „Възраждане“.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...