Начало / Образование / Първолаците от СУ „Иван Вазов” показаха знания за здравословно хранене

Първолаците от СУ „Иван Вазов” показаха знания за здравословно хранене

Първокласниците  в СУ „Иван Вазов“ се включиха в  състезание на тема „Храниш ли се здравословно“. То бе организирано от специалиста по здравни грижи към училищният кабинет – Цецка Вълкова.

Шест отбора, всичките с имена на плодове и зеленчуци, се включиха в надпреварата. Капитани на отборите бяха класните им ръководители : Стелка Кръстева, Маргарита Нейкова, Силвия Георгиева, Вили Атанасова, Елка Станчева и Олег Маринов.

Задачите бяха да си закупят от „Магазина“, здравословни продукти, с които да приготвят сандвичи и плодови салати. Оценките на журито отредиха първо място на отбор „Ябълка“ – 1Г, втори се класираха децата от отбор „Черешка“ – 1Д клас, трето място зае отбор „Морков“ – 1А клас. Индивидуална награда получи и Гергана Христова от 1В клас.

Проведеното състезание е част от кампанията, която специалиста по здравни грижи Цецка Вълкова  води за намаляване на тревожната статистика. Според проучване на Българската асоциация за изследване на затлъстяването при първокласниците – 31% са с наднормено тегло, а 13 на сто от тях страдат от затлъстяване.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...