Начало / Образование / Първокурсничка по медицина от МУ – Плевен с първо място за есе

Първокурсничка по медицина от МУ – Плевен с първо място за есе

svetlana_d22-годишната първокурсничка по медицина в Медицински университет – Плевен – Светлана Димитрова, е спечелила първо място в конкурса за есе на Българския център по биоетика. Конкурсът е обявен по повод 10 години от създаването на Центъра. Темата на есето „Сурогатно майчинство – утроба под наем” Светлана е избрала сама и е щастлива, че журито е оценило толкова високо работата й.

„Като възпитаничка на Националната Априловска гимназия -Габрово, да пиша есета не е особено трудно за мен. Предизвикателството да участвам дойде от тематиката на конкурса. Чувствам се щастлива и доволна от първото място. Радвам се, че чрез моя успех имам възможността да допринеса за повдигане авторитета на Медицински университет  -Плевен, където в момента следвам медицина”, сподели за ИнфоПлевен Светлана.

Тя добави още, че биоетиката поставя интересни въпроси не само пред професионалистите в сферата на медицината, биологията, генетиката, но и пред всеки един член на нашето общество. Това я прави привлекателна за дискусии, а също и предпочитана поради огромното разнообразие от казуси, които предлага, каза първокурсничката.

Светлана Димитрова е доброволец към Асоциацията на студентите по медицина в България – Плевен. Участва активно в информационни кампании за диабета, високото кръвно налягане, донорството, присъствала е на семинари и конференции,  организирани от Медицинския университет.

Юбилейният  конкурс на Българския център по биоетика  е бил обявен през 2014, но резултатите излизат едва сега. Очаква се официалното награждаване да е през юни в София.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...