Начало / Общество / Първокурсниците от 75-я випуск на  ВВВУ „Георги Бенковски“ ще положат клетва

Първокурсниците от 75-я випуск на  ВВВУ „Георги Бенковски“ ще положат клетва

На 1 октомври първокурсниците курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ ще положат тържествена клетва за вярна служба към Родината.Клетвените слова ще произнесат 47 бъдещи офицери, а двама курсанти вече са положили клетва.

15 от първокурсниците започнаха обучението си по специализация „Летец-пилот“ и 34 по специализации: „Ръководител на полети (Щурман – управление на въздушното движение)“, „Летателни апарати и авиационни двигатели“, „Летищно осигуряване“, „Радиоелектронно оборудване на летателни апарати“, „Авиационни, електроприборни и автоматични системи“.

8 са девойките, които ще усвояват основните авиационни специализации, от които двеса специлност „Летец-пилот“.

На церемонията по полагане на военна клетва се очакват гости от Министерство на отбраната, аташетата по отбрана на САЩ, Румъния и Виетнам, от структурите на Българската армия, авиационни организации, областната и общинска администрация, военно- родолюбивите и партньорски организации. Най-специалните гости ще са родителите и близките на курсантите.

         Гостите на ритуала ще имат възможност да видят и реновирания корпус А , на който е подменена покривната конструкция и дограмата, поставена е външна изолация. Средствата в размер на 799 293 лева бяха отпуснати от Министерство на отбраната. Ремонтирани са също покрива и баните в курсантския корпус за 456 092 лева , обезпечени също от военното министерство. Така постепенно се подобрява инфраструктурата на ВВВУ „Георги Бенковски“ след възстановяването му през 2020 г.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...