Акценти
Начало / Любопитно / Първокласници от училище „Патриарх Евтимий” сурвакаха общинското ръководство

Първокласници от училище „Патриарх Евтимий” сурвакаха общинското ръководство

DSCN4981

Ученици от I „а” клас на Начално училище „Патриарх Евтимий” с ръководител Мариета Златкова сурвакаха общинското ръководство днес. Малчуганите се появиха в сградата на Община Плевен облечени с народни носии и със саморъчно изработени сурвакници в духа на традицията. Докато чакаха кмета проф. Димитър Стойков и заместниците му да се появят, най-нетърпеливите сурвакари започнаха да похапват от пуканките, украсили сурвакниците им. Цялата общинска администрация се събра пред кабинета на кмета, за да уважи малките гости, дошли да донесат благословията си.

DSCN4978

Децата изпяха коледна песен и отправиха своите добри слова към домакините, като след всяко пожелание като мантра повтаряха: „Тази година малко, догодина – повече”. И още: „От едно да се родят хиляда”.

След края на програмата първокласниците се насочиха към кмета, тримата му заместници и главния секретар на Община Плевен, за да ги сурвакат, както изисква обичаят. Чаровната Надя Стефанова от отдела „Връзки с обществеността” също получи благопожелания за предстоящите светли празници.

DSCN4984

На финала домакините изненадаха малчуганите с вкусни лакомства за всеки.

DSCN4994

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...