Акценти
Начало / Култура / Плевенчани са с най-щедрите сърца според „Евромайки”

Плевенчани са с най-щедрите сърца според „Евромайки”

DSCN4833

Плевенчани имат най-щедрите сърца, които отвориха по време на благотворителната инициатива „Подари Коледа”, състояла се в нашия град снощи. Кампанията има за цел да събере подаръци за децата с увреждания и за децата на родители-инвалиди и се реализира в няколко български града.

Инициативата е на платформата „Евромайки”, която се ръководи от бившата депутатка Калина Крумова. Организаторите не очакваха фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ да се препълни от подаръци за деца с увреждания и за деца на родители-инвалиди. Срещу тях желаещите получаваха билет за спектакъла на Софийския цирк на сцена, който участва в кампанията. Малчугани, доведени от своите родители, дариха нови дрешки, играчки и книжки, за да зарадват непознато дете в някоя точка на страната. Част от подаръците бяха раздадени още след концерта на нуждаещи се плевенски деца, които се зарадваха искрено на коледните чудеса. Останалите подаръци ще отпътуват за Смолян, където 110 деца ги очакват с нетърпение, обяви от сцената Калина Крумова. Тя добави, че в Плевен са събрани най-много дарове за малчуганите. А водещата на телевизионното предаване „Часът на мама“ Даниела Колева добави, че плевенските майки са най-многобройните, свързали се с платформата по повод инициативата.

DSCN4842

Малчуганите в залата на плевенския театър имаха възможност да гледат дресура на кучета, котки, гълъби, да се дивят на огнегълтач и укротител на над 3-метрови питони – мрежест и албинос. Децата приветстваха с бурни възгласи забавните номера на веселия и шарен клоун, както и на жонгльора. Водещ на шоуто беше Драгомир Драганов.

Подаръците ще стигнат до децата с помощта на Съюза на инвалидите в България, Национална мрежа на хората с увреждания и Федерация на работодателите на инвалиди.

DSCN4921

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...