Акценти
Начало / Образование / Първокласници месиха хляб в истинска пекарна

Първокласници месиха хляб в истинска пекарна

Учениците от 1 Г клас на НУ „Патриарх Евтимий” с учител Милена Борисова бяха майстори на хляб в истинска пекарна. Със съдействието на родители децата не само видяха как се прави хляб, но имаха възможност сами да бъдат майстори пекари в истинска пекарна благодарение на собствениците на „Житената питка”.

За да бъде интересно на малчуганите, те бяха подготвили програма на посещението, която впечатли децата. Като начало майсторите замесиха хляб пред децата и обясниха, кои са  съставките на хубавия хляб. Показаха машините, с които приготвят големите количества тесто. Всяко дете замеси малко тесто  и направи питка маргарита. Като награда получиха топли бял и пълнозърнест малък хляб, които хапнаха веднага, изкушени от апетитната им миризма.

Всички деца си тръгнаха със заканата, че като се приберат вкъщи те ще приготвят хляба.

Следващото интересно преживяване за децата ще е Работилница в класната стая „Моята ферма”. Децата ще имат практическа работа в екип с родители, среща с фермер и ветеринарен лекар, които ще разкажат как се грижат за животните във фермата.

Част от заниманията са засаждане на растения в двора на училището, за да стане по-красив. Предвидено е и посещение във ферма за коне.

Всички това е в рамките на програма, която има за цел да осмисли свободното време на учениците, чрез включването им в извънкласни форми на работа, обясни класният ръководител Милена Борисова. Децата допълват наученото по обществени науки с понятия и умения, свързани с бизнеса и икономиката, което им помага да разширят знанията как да боравят с личните си средства.  Програмата им помага да разберат как се вземат решения и какво е значението на образованието за тяхното бъдеще. Крайната цел е да се разгърнат заложбите и способностите на децата в областта на предприемачеството още в ранна възраст, да се повиши мотивацията им за учене и придобиване на по-висока увереност в собствените сили и знания, допълни още Милена Борисова.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...