Акценти
Начало / Спорт / Първи точки загуба за Спартак след мач в Свищов

Първи точки загуба за Спартак след мач в Свищов

Спартак Плевен
Снимка: Плевенспорт

Футболистите на Спартак (Плевен) направиха нулево реми при гостуването си в Свищов на Академик в среща от осмия кръг от първенството на Северозападната „В“ група. По този начин „синьо-белите“ загубиха първите си точки от началото на сезона, пише сайтът plevensport.eu.. Равенството с традиционно неудобния противник е равносилно на победа, тъй като в друг мач от кръга в Трявна Етър изненадващо отстъпи с 0:3 от Бдин (Видин). Така преднината на спартаковци пред „болярите“ преди мача помежду им в следващия девети кръг вече е пет точки. В двубоя край Дунав и двата отбора можеха да спечелят, но пропуснаха своите шансове. Повече могат да съжаляват домакините, които завършиха двубоя с човек повече, защото защитникът на плевенчани Кристиян Григоров беше изгонен. Стабилният бранител на Спартак ще бъде наказан и ще отсъства за предстоящото дерби с Етър.

И търновци, обаче дадоха свидни жертви в днешния си мач срещу Бдин. От състава на „виолетовите“ бяха изгонени вратарят Венци Димитров и централния нападател Тодор Колев, които също няма да играят във възловата среща в Плевен следващата събота.

В други два мача, които касаят борбата в челото, Янтра и Видима-Раковски завършиха без да си отбележат гол – 0:0, а в град Левски местният тим се наложи с минималното 1:0 над новаците от Ювентус (Малчика) с гол на Светослав Бърканичков от дузпа. Така след кръга води Спартак с актив от 21 точки, пред Етър със 17, Видима-Раковски и Левски 2007 с по 16, Бдин – 15 и Академик (Свищов) с 14 точки.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...