Акценти
Начало / Спорт / Първи по рода си празник подготвят общината и спортна асоциация

Първи по рода си празник подготвят общината и спортна асоциация

Плевен е един от избраните седем града в страната, които ще са домакини на спортен празник в три вида спорт. Кросово бягане, крос кънтри и стрийтбол ще са дисциплините, инициативата е под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков, а идеята е на Асоциация “Спорт в свободното време”. Това стана ясно по време на провело се вчера заседание на оперативното бюро по подготовка на празника, който ще се състои на 6 април.

Участниците в дисциплините ще са разделени в три възрастови групи – от 14 до 16 години, от 17 до 30 и над 31 години. Записването ще става от 2 до 5 април при експертите по спорта на Община Плевен, както и сутринта преди деня на спортното шоу. Задължително условие за всички, които решат да се включат, е да са преминали медицински преглед.

Според предварителната програма, инициативата ще стартира в 10.00 часа с крос, чиято начална точка е площад „Възраждане”. Трасето ще е с дължина около 6 км, то ще мине по пешеходната зона до паметника на площад „Свобода”, покрай централния тото пункт, сградата на ЧЕЗ, Центъра за работа с деца, до края на Градската градина. След това връщането ще е по велоалеята до централния площад. В това време, отново на площад „Възраждане”, ще започнат срещите по стрийтбол.

Стартът на колоезденето ще бъде даден в 11.30 часа. То ще е по 15-километров маршрут по велоалеята с обръщане пред хотел “Кайлъка” и обратно.

Класирането ще се извършва до трето място, наградите ще връчат представители на държавната и местната администрация. Очаква се да се да присъства и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. А най-бързите в кроса и колоезденето ще мерят сили с победителите от надпреварите в останалите шест града на финал, който ще се проведе от 14 до 16 юни в Албена.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...