Акценти
Начало / Образование / Първи патронен празник отпразнува ЦСОП „П.Р.Славейков“- град Плевен

Първи патронен празник отпразнува ЦСОП „П.Р.Славейков“- град Плевен

Центърът за социални образователни потребности „Петко Рачев Славейков“ в Плевен днес чества първия си  патронен празник след преобразуването си от помощно училище.  По повод 190 години от рождението на големия български възрожденец през цялата седмица бяха организирани различни мероприятия, в които  се включиха всички ученици,  обучаващи се в центъра зедно с техните учители, терапевти и родители. В празничните дни сполучливо се съчетаха традиции,  градени повече от 50 години и креативност, вдъхновена от новото начало на центъра. По традиция учениците посетиха театрална постановка в ДКТ “Иван Радоев“. Всяко дете според възможностите си с радост се включи в разнообразните дейности, които се осъществиха в учебните часове, в заниманията по интереси: разучаваха популярните стихове на големия поет, изработиха книга с илюстрации, наречена „Татковина“ и табло с  неговия портрет, което украси фоайето на центъра.

Психолозите реализираха групови сесии под надслов „Тук се чувствам добре“, посветени на взаимната толерантност и ненасилието.

Всяко дете се почувства щастливо и значимо в празничния ден. Това се случи благодарение на новия подход, с който главния учител и  арттерапевта реализираха тържествените мероприятия, посветени на 190-годишнината от рождението на Петко Славейков. По-малките ученици  участваха в забавна музикална работилничка „С песните на дядо Славейков“, а по – големите се включиха в групови занимания „Ние можем, ние знаем, ние творим“ и „Творчеството на Славейков“. Всички имаха възможност да видят специално подготвената презентация за живота и делото на П.Р. Славейков, да бъдат участници в музикален оркестър  и свираха с инструменти по свой избор, рецитираха, пяха, танцуваха и да се забавляваха.

За първия си  патронен празник Центърът получи и един специален подарък – химн, създаден от доц. Марияна Булева – Петрова, преподавател в ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...