Акценти
Начало / Образование / Първият учебен ден в снимки

Първият учебен ден в снимки

В днешния ден на любовта, надеждата, вярата и мъдростта хиляди деца тръгнаха на училище. За мнозина от тях този ден ще остане в спомените като първият учебен ден, за други – той ще е изпълнен с емоцията за започване на последната учебна година. Но за всички ще е изпълнен с надежда и вяра за успехи след преодолени трудности, за овладени знания и стремеж към нови постижения.

За 908 ученика от МГ „Гео Милев“ – едно от училищата в страната, в които започна днес новата учебна година, удари първият училищен звънец. Звънецът би и за техните 65 преподаватели.

„Всички се вълнуваме – всеки по своему и различно. Емоции, енергия, мисъл, сила, импулс- всичко това е събрано тук.Кой се вълнува най- много? Дали тези, за които това училище е ново и непознато? Пети клас – смелчаците, които обичат математика и от началното училище скачат в гимназия

Осмокласниците,  направили своя избор, свързан с математика, информатика, ИТ, природни науки.  В очакване на поредната учебна година са IX, X и ХІ клас. За XII клас вълнението е различно- възможност да натрупат знания и опит в последната им учебна година, избор, раздяла. Вълнуваме се и ние учителите. 65 човека със своя професионализъм и опит сме в очакваме на нашите малки открития, свързани с развитието на нашите ученици”, каза в приветствието си зъпрвия учебен ден Ирена Борисова, директор на Математическата гимназия.

Тя отбеляза високите резултати, постигнати през вече старата учебна година и пожела спорна и успешна да е новата. Тя започва с обновени и ремонтирани корпус на актова зала, физкултурен салон и кабинет по изкуства, коридори, класни стаи . „Това стана възможно със средства по решение на Министерския съвет по повод 55-годишния юбилей на училището, със съдействие на Община Плевен и труда на много хора”, подчерта Ирена Борисова и благодаря на всички, които направиха възможно за 2 месеца да се извърши ремонтът.

С поздрав към учениците се обърнаха председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, зам.-областният управител д-р Красимир Петров и Красимир Иванов от името на Община Плевен.

 

С менче вода и здравец директорката Ирена Борисова посрещна на прага на училището всички ученици. Първи към класните стаи се отправиха петокласниците.

Едно от най-младите училища в Плевен – ОУ „Валери Петров”, посреща с много големи очаквания новата учебна година. „В този светъл празник споделям, че има надежда училището ни да получи самостоятелна сграда”, каза при откриването на учебната година директорката Ирен Димитрова. Тя пожела на всички ученици да бъдат щастливи, да запазят усмивките на лицата си и да вървят уверено напред, водени от своите учители и подкрепяни от своите родители. Специални поздрави тя отправи към първолаците, които с най-голям трепет очакваха днес биенето на първия училищен звънец.

А те бяха подготвили кратък поздрав към съучениците си и показаха, че вече са големи да влязат в класните стаи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...