Акценти
Начало / На фокус / Първият секретар на Руската федерация присъства на поклонението в Плевен по повод Деня на победата (галерия)

Първият секретар на Руската федерация присъства на поклонението в Плевен по повод Деня на победата (галерия)

Реквием, посветен на Деня на победата и 71 години от края на Втората световна война се проведе днес на Горноплевенските гробища пред паметните плочи на четиримата руски войници, загинали за свободата на България.

Организатор на събитието е  ПП „Нова зора“ – Плевен.

Сред присъстващите бе Роберт Шестаков – първи секретар на Посолството на Руската федерация в Българиа и представител на  Министерството на науката и образованието на Руската федерация.  Да почетат паметта на тримата руски летци и един разузнавач и да отбележат Деня на победата се събраха представители на 17 леви организации от Плевен.

С  поздрав по повод празника за великата победа – 9 май, се обърна председателят на ПП „Нова Зора” – Минчо Минчев. „Днес повече от всякога всички славяни, всички хора на честа и достойнството трябва да си подадем ръка. Днес България е сама както никога в своята 1300-годишна история. Тя няма нито верни приятели, нито надеждни съюзници. Но ние трябва да направим така, че България да излезе от  този клуб на яросните антируски хулители. Мястото на България не е там, защото без съюз с Русия не може да има България”, каза Минчо Минчев.

минмо минчев

За значението на Девети май в историята на човечеството и за почитта към подвига на тези, които са дали живота си за нашата свобода и за нашето бъдеще говориха в словата си председателят на АБВ – Плевен – Цветан Антов, и председателят на БСП – Плевен – Свилен Атанасов.  „Наш дълг е сега, 71 години след 9 май 1945 г. да не допускаме възстановяването, реабилитацията на мракобесните сили в нашето общество и за съхраняване на чувството на почит  и памет към милионите невинни жертви, дадени по  време на Втората световна война“, подчерта Свилен Атанасов.

Плевенският свещеник отец Христо отслужи панихида пред реставрираните през 2011 г. от ПП „Нова зора” паметници на четиримата загинали руски войни.

След което венци и цветя положиха Роберт Шестаков, зам.-областният управител Красимир Иванов, представители на ПП „Нова зора“, АБВ, БСП, НФСБ, ВМРО, Българска пролет, БАС и други леви организации.

Следваща Предишна
018ден на победата
019ден на победата
022ден на победата

023ден на победата
029ден на победата
035ден на победата

041ден на победата
045красимир иванов
051ден на победата
014ден на победата
Следваща Предишна

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...