Акценти
Начало / Общество / Първият Национален фестивал „Любимото ми хорце” ще се проведе в Плевен

Първият Национален фестивал „Любимото ми хорце” ще се проведе в Плевен

фестивал любимото ми хорце

Първото издание на Националния фестивал за народни хора „Любимото ми хорце” ще се проведе в Плевен. За това информира в социалната мрежа Джейлян Демирев, ръководител на Клуб „Северняците”. „В последните години българският танцов фолклор е във възход. За радост на много колеги, така наречените клубове за български хора спомагат най-вече за този възход. Всеки клуб и всеки човек има любимо хорце. По време на танцуване на любимото хоро човек най-добре показва своя нрав, своята душевност, своя темперамент…своето богато сърце! Всяко хоро от различните региони носят своя специфичен стил и характер на хорото”, пише Демирев по повод фестивала.

Мероприятието е планирано за 06.06.2015 година, а неговата основна цел е популяризирането и съхраняването на българския танцов фолклор.

Право на участие във фестивала имат всички клубове, групи и формации от страната, изучаващи български народни хора за любители /аматьори/. Няма възрастова граница, а облеклото е по желание на участниците. Фестивалът е без конкурсен характер, а заявки за участие се приемат до 25.05.2015 г. на е-mail: [email protected].  В заявката задължително се посочват: населено място; организация, която представя групата; име на групата (ако има такова); ръководител или ръководители; брой участници; репертоар с точното наименование на хорцето и от къде е.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...