Акценти
Начало / Спорт / Първенството на областните футболни групи започва този уикенд

Първенството на областните футболни групи започва този уикенд

футболТози уикенд с мачовете от първия кръг се подновява първенството на „А“ областна футболна група. Сезон 2014/2015 г. ще започне ударно с дерби мач между един от основните лидери в групата през последните години Мизия (Кнежа) и изпадналия след края на миналия шампионат от Северозападната „В“ група тим на Гигант (Белене), пише plevensport.eu. Срещите от кръга ще се състоят на 30 август (събота) от 18.00 часа. В групата ще участват 13 отбора, като във всеки кръг по един от съставите ще почива. Новите членове на елитната плевенска дивизия са тимовете на Чавдар (Бръшляница), Вихър (Славяново), Спартак (Койнаре) и Дунав (Гиген).

Друг двубой, който привлича вниманиетоq е съседското дерби между Вихър (Славяново) и ФК Пордим. Не по-малко интересен се очертава и мачът в Комарево между местния Ботев и Левски (Брест). Както и през миналия шампионат отборът на Плевен 2009 ще играе своите домакински срещи в село Малчика, а Левски (Брест) ще приемат гостуващите тимове в Гиген, заради ремонт на техния стадион.

Както и през сезон 2013/2014 г., така и сега в нашата област ще има три „Б“ групи, като отборите в тях са разделени на регионален принцип. Тази неделя, 31 август, от 18 часа ще започне първенството в „Б“ ОФГ – Център, а от следващата седмица ще стартират шампионатите и на другите две „Б“ дивизии – Изток и Запад.

В първенството на Централната „Б“ лига ще се състезават 11 отбора, като и тук по един от тимовете ще трябва да почива във всеки един от кръговете. От този сезон в групата ще участват изпадналите от „А“ ОФГ състави на Ракета (Буковлък), Свобода (Милковица) и ОФК Тръстеник. Като очертаващи се дерби срещи в първия кръг са мачовете между Бойчинов (Коиловци) и ОФК Тръстеник, както и двубоя между ФК Ясен и Ракета (Буковлък).

Програма за 1-ия кръг в „А“ ОФГ:

Чавдар (Бръшляница) – Плевен 2009

Мизия-2005 (Кнежа) – Гигант (Белене)

Вихър (Славяново) – ФК Пордим

Борба-10 (Шияково) – Спартак (Койнаре)

Левски (Горна Митрополия) – Славия (Новачене)

Ботев (Комарево) – Левски (Брест)

Почива: Дунав (Гиген)

Програма за 1-ия кръг в „Б“ ОФГ – Център:

Спартак (Божурица) – Космос (Гривица)

Бенковски (Опанец) – Свобода (Милковица)

ФК Ясен – Ракета-1111 (Буковлък)

Ботев (Долна Митрополия) – Искър (Ореховица)

Бойчинов (Коиловци) – ОФК Тръстеник-2009

Почива: Устрем (Крета)

Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...