Акценти
Начало / Култура / Първа самостоятелна изложба скулптура открива в Пловдив плевенчанката Цветелина Ангелова

Първа самостоятелна изложба скулптура открива в Пловдив плевенчанката Цветелина Ангелова

Цветелина Ангелова

Първата си самостоятелна изложба скулптура ще открие в галерия „Червеното пони” в Пловдив плевенчанката Цветелина Ангелова. Официалното начало на събитието ще бъде поставено на 15 юли от 18,30. Експозицията може да бъде видяна до края на месеца. Съвместно с плевенчанката се представя и друга млада авторка – Мария Дянкова, живопис.

изложба Зветелина Ангелова

Двете са спечелили награди от миналогодишната Национална изложба-конкурс на името на легендарния Атанас Кръстев – Начо Културата, организиран от едноименната фондация. Конкурсът се състоя в създадената приживе от колоритния творец галерия „Червеното пони” в дома му в Стария град. В изложбата участват студенти от висшите училища по изкуствата в Пловдив, София и Велико Търново. Наградените  млади автори получиха възможност за изложба в „Червеното пони”, която се реализира сега, разказа Цветелина Ангелова. В категория „Скулптура” тя се конкурира с над 15 млади автори от страната и печели наградата.

Червеното пони

В настоящата експозиция плевенчанката ще представи 10 свои работи, обединени от темата „Състояние”, която я вълнува творчески. Тя работи с камък – мрамор, ще покаже и работи в смесена техника камък и бронз, която е доста трудна, поясни Ангелова. Скулпторката вае предимно женски образи – глава, торс, които ще покаже пред публика.

Лятото за Цветелина ще продължи с други творчески изяви – пленери в Плевен и Смолян.

червеното пони

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...