Акценти
Начало / Последни новини / Първа победа за Нора Рашева в Шампионата на ЕС

Първа победа за Нора Рашева в Шампионата на ЕС

8-годишната плевенчанка Нора Рашева от СКШ „Плевен ХХІ” записа първа победа в Европейското първенство по шахмат на страните от ЕС, което се провежда в Чехия. Това съобщи за ИнфоПлевен треньорката на момичето мс Христинка Илиева, която е и водач на българската група. В групата до 8 г., където играе Нора, има общо 15 участници – момичета и момчета. Нора е втора в стартовия списък по ЕЛО. Първата победа на Нора е срещу състезателката на Германия Енглерт Лин.

Стилиян Нановски

Другият плевенски шахматист Стилиян Нановски, който е под номер 11 по ЕЛО в групата до 14 години, в първия кръг срещна номер 1 в стартовия лист Богдан-Емануел Давид от Латвия. В момента партията още се играе. Стилиян има конкуренция от 20 шахматисти. Останалите български представители са: Деян Самуел Костов и  Валентин Генов в групата  до 10 г., Владимир Павлов и Георги Стоянов  – до 12 г., всички от София.

Състезанието се провежда от 6 до 14 август. Състезателите ще играят по 9 партии. Класирането е отделно за момичета и момчета. Шампионите получават купа, златен медал и лаптоп. Заелите второ и трето място съответно сребърен и бронзов медал и електронен шахматен часовник.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...