Акценти
Начало / Общество / Първа копка на пътя в Гиген направиха вчера

Първа копка на пътя в Гиген направиха вчера

Вчера в село Гиген се състоя церемония по полагане на първа копка на обект „Рехабилитация на общински път PVN 1020, (ІІ-11) Гиген – Искър – Граница община Гулянци и община Долна Митрополия – Славовица …“. Както повелява традицията, начало на строително-ремонтните дейности бе дадено с водосвет, отслужен от отец Пламен Линков. В церемонията участваха кметът на общината Лъчезар Яков, председателят на ОбС – Гулянци – Огнян Янчев, кметът на Гиген – Красимир Първанов, кметът на Искър – Стефан Тодоров, представители на местната власт и администрация, ръководители на фирми и институции от общината, граждани.Кметът на общината подчерта значението на пътната отсечка, която ще се ремонтира, тъй като тя ще свърже не само двете населени места, но и двата пътя – Гулянци – Дъбован – Загражден – Гиген и Искър – Славовица, чиито ремонт се извършва по друг проект на общината.
Отсечката от 4,991 километра обхваща участъци във и извън населените места Гиген и Искър. Състоянието й е лошо, а ремонт на пътя не е правен след 1988 година. Проектът предвижда полагането на нова асфалтова настилка, изграждането на две подпорни стени по протежението на пътя, там където скалите са в близост, една от 60м и една от 190 метра, отводнителна система, банкети, полагане на бордюри и тротоари там където съществуват в населените места. Новата отсечка ще свърже двата пътни участъка, които в момента се ремонтират по проект на общината, финансиран по ПРСР – от Гиген през Загражден и Дъбован до Гулянци и пътния участък от село Искър до границата с община Долна Митрополия.
С реализирането на проекта ще се подобри технико-експлоатационното състояние на пътя, качеството на износващия пласт и безопасността на движение. Основната задача е подобряването на междуселищната инфраструктура и пътните връзки с областния, общинския център, с туристическия обект Улпия Ескус, пристанище Загражден и фериботен комплекс „Никопол – Турну Магуреле”.

Следваща Предишна
Гиген
Гиген 1
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...