Акценти
Начало / Общество / Първата копка за преобразяването на дома на Григор Вачков в дом за култура е факт

Първата копка за преобразяването на дома на Григор Вачков в дом за култура е факт

Трънчовица Григор Вачков

Вчера в село Трънчовица  беше направена първа копка по проект „Трансформиране на родния дом на Григор Вачков в информационно-технологичен център за култура, творчество и комуникация” на Сдружение с нестопанска цел ”Григор Вачков”. Сдружението е сформирано специално за този проект, който е финансиран изцяло от европейски фондове и националния бюджет, каза кмета на селото Блажо Николов.

Кметът на Община Левски Любка Александрова сподели радостта си от факта ,че идеята да благодарим подобаващо на големия български актьор Григор Вачков, вече се реализира. Паметта за него ще се пази в културния център и всеки гост на селото ще може да се запознае с живота и творчеството му. Кметът на село Трънчовица от своя страна благодари на Община Левски за помощта и подкрепата.

Проектът е на стойност 608 650 лв., одобрена субсидия от ДФЗ, като около 452 хил. лв. от тях са за строително-монтажни и благоустройствени дейности. Около 109 хил. лв. по проекта са предвидени за обзавеждане със софтуер, хардуер, мултимедия и видеофилми за живота и творчеството на Григор Вачков и бита на хората в село Трънчовица. Проектът трябва да бъде реализиран до 15 юли 2015 година.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...