Начало / Политика / Първанов: Здравеопазването приоритет №1 в бъдещо управление ляво-център

Първанов: Здравеопазването приоритет №1 в бъдещо управление ляво-център

Акцент във визитата на Георги Първанов в Плевен постави дискусията за здравната реформа и здравната политика на страната. „ Аз съм убеден, че, при бъдещо ново управление ляво-център, здравеопазването  трябва да бъде приоритет номер едно”, заяви Първанов преди срещата си с представители на здравните заведения в общината, на която обсъдиха всичко свързано с финансирането и преструктурирането на здравната мрежа, с грижата за пациента, със статуса на хората, работещи в системата на здравеопазването.

Второто послание от посещението на Първанов е свързано с темата енергетика. Според него едно ново управление на левицата и центъра трябва да има ангажимент за ускорено изграждане на АЕЦ Белене, газопровода „Южен поток” и още серия други ангажименти, свързани с новата енергийна политика на България.

Първанов беше категоричен, че АЕЦ Белене е стратегически проект за България и за българската икономика, защото гарантира не само енергийната ни сигурност, а сигурността на страната ни изобщо. АЕЦ Белене дава гаранциии за десетилетия напред.

По отношение забавянето на изграждането на АЕЦ Белене, Първанов призна, че вина носи и правителството на тройната коалиция, защото не е направило проекта необратим и така е забавена с няколко стъпки неговата динамика. „Но сегашното правителство на практика го замрази”, категоричен бе Първанов и допълни, че, „ако не ускорим изграждането на  АЕЦ Белене, ще бъдем изправени пред опасността енергийният пазар на Балканите да бъде зает и ние да купуваме ток от нашите съседи, които много динамично развиват ядрените си проекти.

Посещението в Плевен е част от обиколката на Георги Първанов в цялата страна, за да се срещне с общински ръководства, симпатизанти, представители на левицата. Всяка визита ще бъде свързана с конкретни послания.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...