Акценти
Начало / Спорт / Пълен комплект медали за състезателите от клуб „Спартак – Плевен” от Европейското по карате шотокан

Пълен комплект медали за състезателите от клуб „Спартак – Плевен” от Европейското по карате шотокан

Един златен, един сребърен и четири бронзови медала спечелиха състезателите на клуб „Спартак Плевен” от Европейското първенство и купа по карате шотокан, което се проведе на 6 и 7 април в град Егер, Унгария.

Със злато се окичи Емил Недялков, който се състезава в групата на 8-9-годишните момчета и спечели европейската купа в дисциплината кумите. Това е трети медал от голямо състезание за Емил, който вече има в актива си европейска купа от състезанието през 2012 г. и световна купа  през същата година, когато се наложи убедително над състезателите на Латвия, Унгария и Румъния, припомни председателя на карате клуб „Спартак Плевен”  Милена Кирниколова.

В  същата възрастова група на трето място се класираха  Никола Йотов  и Мирела Йолова.

В групата на 12-13 г. момчета бронз завоюва Тодор Тодоров.  Това е първи медал за младия състезател от такова първенство.  До този момент  има два медала -златен и брозов, от състезание за Европейска купа.

Пи девойките -16-17 г. трета се клариса Роси Николова  в дисциплината ката на Европейското първенство.  До бронзовия медал Роси достигна след оспорвана битка в допълнителна среща. С това състезателката затвърди позицията си в тройката на европейски първенства.

Състезателката на плевенския клуб Бетина Кисьова се окичи с бронз в отборното състезание кумите при девойки  16-20 г.

1 180 състезатели са участвали в тазгодишното Европейско първенство и купа по карате шотокан.  Сред тях са 84 състезатели от българския национален отбор, в който са включени и 15 състезатели от карате клуб „Спартак Плевен”.

Сенсей Александър Славков, президент на Федерацията по карате и водач на българския отбор, е изрази мнение, че е изключително доволен и впечатлен от уменията на българските каратеки от всички възрасти и нива , както и от бойния дух и почтената игра ,които демонстрираха в срещите, разказа Кирниколова. По негово мнение състезателите ни са успели да надвият класни отбори и състезатели от Германия,Англия, Дания, Швеция,Русия,Азербайджан и др.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...