Акценти
Начало / Икономика / Пчелари от 22 държави се събират за изложение-договаряне в Плевен

Пчелари от 22 държави се събират за изложение-договаряне в Плевен

В 10 часа днес в Плевен ще бъде открито ХVI изложение-договаряне Пчеларство – Плевен 2018. Над 170 фирми от 22 държави ще вземат участие в него. Форумът се организира от „Партнерс експо“ ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.

По време на изложението ще бъдат представени последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението ще се конкурират едни от  най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда. 

Част от най-добрите пчелари на страната ще предлагат  на посетителите многообразие от мед и неограничен брой производи – лечебна козметика, храни, напитки в  специализирания базар „Фестивал на Българските пчелни продукти“.

По традиция изложението има богата съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Франция, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...