Начало / Икономика / Пускат за продажба общински жилища и гаражи

Пускат за продажба общински жилища и гаражи

Плевенските общински съветници разрешиха продажбата чрез публичен търг на 11 апартамента и 13 гаража. Това стана след въвеждане в експлоатация на последните две секции от жилищния блок на бул. „Георги Кочев” 13. Финансирането на строителството на секции 3 и 4 от блока е по две линии – от Община Плевен от продажба на недвижими имоти и от републиканския бюджет.

От  общо 35 апартамента, 24 са на собственици на отчуждени имоти в различни райони на града, останалите 11 ще се продават на цени от 40 283 лв. за 54.11 кв. м до 105 123 лв. за 131.13 кв. м. Пет от апартаментите са със застроена площ над 100 кв. м, четири са по 66 квадрата, останалите два – малко над 54 кв. м.

Останалите свободни 13 гаража са предимно подземни. Според изготвените пазарни оценки от оценители на недвижими имоти най-евтините са по 10 041лв., а най-скъпият – 12 823 лв.

По време на дискусията около продажбата на имотите съветникът от БНД Георг Спартански напомни за възможността част от имотите да не се продават, а да се отдадат под наем. Целта е да има, макар и по-малки, но напред във времето сигурни приходи, обясни той. Предложението му, обаче, не се прие и така апартаментите и гаражите ще бъдат обявени за продан.

Това ще стане чрез публични търгове с тайно наддаване като участниците предварително ще трябва да представят ценовите си предложения в администрацията на Община Плевен.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...

Един коментар

  1. валидни ли са цените на жилищата в сградата на бул.Г. Кочев