Акценти
Начало / Образование / ПУИ „Асен Киселинчев” в Долни Дъбник отпразнува своя 63-ти рожден ден

ПУИ „Асен Киселинчев” в Долни Дъбник отпразнува своя 63-ти рожден ден

Само преди броени дни – на 10 май, Помощно училище-интернат „Асен Киселинчев” в град Долни Дъбник отпразнува своя 63-ти рожден ден. Празникът започна с тържествено откриване от директора на училището Татяна Митева, съобщават от учебното заведение. Гости на патронния празник бяха г-жа Зейнеб Ходжа – Министерство на образованието- гр.София , г-жа Кремена Пъшева – РИО Плевен, Десислава Гешева – отдел Образование, Община Долни Дъбник, директори на образователните институции в гр. Долни Дъбник, както и представителни групи деца и ученици, които поздравиха рождениците със спортни съчетания, модерни и народни танци.

Г-жа Зейнеб Ходжа от Министерство на образованието поднесе поздравителен адрес от името на заместник министъра на образованието г-н Диян Стаматов.

Помощно училище-интернат Асен Киселинчев Долни Дъбник 3

Гостите бяха запознати с иновациите в училището – сензорна зала, психомоторна зала, зала за кинезитерапия, асансьор за хора с физически увреждания, след което те участваха в презентиране на иновациите на тема „Нови подходи и техники за работа с деца и ученици със специални образователни потребности и интензивна нужда от подкрепа”, където подробно се запознаха с предоставянето на качествени образователни и терапевтични услуги, които предлага Помощно училище-интернат „Асен Киселинчев”, гр. Долни Дъбник.

Помощно училище-интернат Асен Киселинчев Долни Дъбник 1

Гостите изразиха мнението, че за регион Плевен, базата и специалистите на ПУИ „Асен Киселинчев” са единствените, които предлагат тези услуги за деца и ученици със специални образователни потребности и интензивна нужда от подкрепа и заявиха желание за информационни срещи и сътрудничество, споделят още от училището.

За всички желаещи да се запознаят с базата, учебното заведение обявява Ден на отворени врати на 9 юни. Добре дошли са педагози, родители и всички желаещи.

Помощно училище-интернат Асен Киселинчев Долни Дъбник

Снимки: ПУИ „Асен Киселинчев“

Прочетете също:

Над 1 000 на 100 000 е заболяемостта от Ковид-19 в Плевен на 14-дневна база

Заболяемостта от Ковид-19 в община Плевен премина границата от 1 000 на 100 000 на ...