Акценти
Начало / Общество / Публичното обсъждане на бюджет 2013 – нито публично, нито обсъждане

Публичното обсъждане на бюджет 2013 – нито публично, нито обсъждане

празна зала публично обсъждане бюджет (2)

Днес в 12 часа трябваше да се проведе публично обсъждане на отчета за изпълнението на бюджет 2013 на Община Плевен. В обявения час в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова” имаше не повече от десетина присъстващи и близо толкова журналисти, надявали се да присъстват на истинско публично обсъждане. Но на практика, такова не състоя. Отчет имаше. Направи го зам.-кметът Дамянка Владимирова, която представи акцентите от него, които са публикувани на сайта на Община Плевен. Но едва ли може да се приеме, че имаше публично  обсъждане  при това почти нулево присъствие. Изразяващо може би и нулев интерес на общността към това колко и за какво е харчила Община Плевен през изминалата година.

празна зала публично обсъждане бюджет (3)

Преди да започне същинското отчитане, общинският съветник и зам.-председател на Общинския съвет .Петя Василева информира, че досега обсъждания на бюджета са се провели във всички кметства на общината. А да присъстват на това в Плевен, с писмени покани са информирани синдикални и бизнес организации, неправителствени организации. Тя уточни, че на сайта на Общинския съвет няма постъпили писмени становища по публикувания отчет.

Каква ли ще е реакцията на общинските съветници при гласуването на отчета за изпълнението на бюджета на Община Плевен за 2013 г.?! Ще разберем този четвъртък, когато е редовното заседание на местния парламент и това ще  е една от точките в дневния ред. Да се надяваме, че няма да е толкова безлична, както днешното уж публично обсъждане.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...