Начало / Образование / Професионална гимназия по земеделие – Кнежа с купата за първо място в „Цветна олимпиада” – Плевен /фотогалерия с всички наградени/

Професионална гимназия по земеделие – Кнежа с купата за първо място в „Цветна олимпиада” – Плевен /фотогалерия с всички наградени/

Цветна олимпиада

Днес  бяха наградени победителите в  тазгодишното издание на „Цветна олимпиада“ от Област Плевен. Някои от тях получиха грамотите си  лично от световния шампион по бийтбокс Печенката и рапъра Бобо , които са членове на Сдружение „България си ти!“. Те зарадваха с изпълненията си учениците, препълнили  докрай малката конферентна зала в сграда „Гена Димитрова” в Плевен. Двамата  изпълнителите връчиха заедно с председателя на Сдружение „България си ти!“ инж. Димитър Куцаров и купите на най-активните училища в съревнованието. На първо място се класира Професионалната гимназия по земеделие – Кнежа, второ място зае– Гимназията с преподаване на чужди езици – Плевен,  трето – Професионалната гимназия по строителство, архитектура и строителство – Плевен.

Цветна олимпиада (2)

Грамоти на победителите в различните категории на олимпиадата връчиха началникът  на РИО Плевен – Албена Тотева,  журналистката Ирена Николова, шефът на отдел „Природа” в Регионалния исторически музей – доц. Иван Райчев, представител на Лайънс клуб – Плевен, който връчи и специални награди  – ваучери на различна стойност.  Печенката и Бобо също връчиха грамоти на победители в категории на олимпиадата.

Цветна олимпиада (3)

Специална награда – грамота и пластика, организаторите връчиха на началника на РИО – Плевен Албена Тотева за съпричастността й  към „Цветна олимпиада”. Тя благодари сърдечно за вниманието, което й оказват и изрази увереност, че инициативата ще продължи да се развива през годините и все повече деца от област Плевен ще се включат в нея.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без спомоществователството на Издателство „Просвета“ и верига магазини „Технополис“.

Цветна олимпиада (4)

Цветна олимпиада (5)

Цветна олимпиада

Цветна олимпиада (6)

Цветна олимпиада (7)

Цветна олимпиада (8)

Цветна олимпиада (9)

Печенката

Бобо

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...