Акценти
Начало / Общество / Протести много, протестиращи – малко

Протести много, протестиращи – малко

Три протеста се засякоха тази вечер в Плевен в сравнително малкото пространство на централния площад. За град като Плевен протестите като брой са много, но протестиращите за град като Плевен – твърде малко.

В 18 часа първи излязоха протестиращите срещу кмета на Плевен. Това е вторият по ред протест, организиран от Инициативния комитет, който от началото на юли събира подписка с искане оставката на кмета Стойков.  Вторият опит беше по-малоброен, но затова пък по-организиран – с плакати, озвучаване и хубава българска музика. Излезлите призоваваха плевенчани да се присъединят към тях и да подкрепят искането им за оставка.

Едновременно с тях малка група от майки, облечени в черни тениски с надпис „Да подкрепим Гери” и със специално подготвен плакат за случая искаха правителството да развали споразумението със САЩ, съгласно което се искаше екстрадацията на Гергана Червенкова.Радваме се, че докато вчера писахме плаката, дойде хубавата новина за свалянето на искането за екстрадацията на Гери, но ние ще продължим да настояваме споразумението да бъде отменено, обясни една от майките. С подобно искане излизат в още 17 града на страната, каза тя.

Към 19 часа, както вече повече от месец, пред Областната администрация излезе неголямата група на онези, които искат оставката на кабинета „Орешарски”. Дали заради развоя на събитията в столицата, но тази вечер и те бяха по-малобройни от обичайното, с по-малко плакати от друга вечер и  не толкова шумни, както са били друг път.

В триъгълника, образуван между малобройните протести, стоеше полицай, спокойно изчакващ хората да се разотидат.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Иначе да, така е, сезонът на протестите:)Много хубаво заглавие. Хубаво е хората да изкажат мнението си. само че единия протест, този пред Общината, е политически, няма как да не е, като се води от племенника на Зеленогорски, известната в града мутра Калин, с прякор Кмета, заради вуйчо му. Едно е да протестираш за кауза, друго, за да се облажиш