Акценти
Начало / Общество / Протестиращи излязоха и тази вечер в Плевен

Протестиращи излязоха и тази вечер в Плевен

Макар и не многобройни, но и тази вечер пред сградата на Областна администрация в Плевен се събраха протестиращи с искания за по-добро качество на живот.

Искаме по-добро здравеопазване, по-чист и подреден град, по-добри отношения между хората и властимащите, обобщи исканията им Даниела Христова, която е организатор на протеста заедно с Венцислав Динков.

Тя допълни, че искането на оставка на правителството би имало смисъл само ако се появят нови хора, които досега не са били в нито едно правителство и в нито една партия.

Важно е също  да  търсим промяна на местно ниво, преди да се тръгне нагоре по стълбицата, подчерта Даниела Христова. Затова след приключване на протестите имат идея да създадат  група за граждански контрол, която да присъства на заседанията на Общинския съвет в Плевен. „Защото не може да се търси отговорност само от кмета. Общинският съвет е този, от който трябва да се потърси по-голямата отговорност”, заяви Даниела Христова.

Утре протестът продължава с автошествие, което ще тръгне от Кайлъка и ще премине през целия град. За да не разкъсва колоната от автомобили, временно ще бъдат затваряни кръстовищата, през които преминават протестиращите. Шествието ще бъде от 12 часа, ще стигне до изхода за София и ще се върне обратно. Към 14 часа протестиращите ще преминат в пешеходно шествие от Областна администрация до Театъра.

На 19 ноември протестиращите ще участват в общественото обсъждане на поемането на дългосрочен кредит от Община Плевен в размер на 6 128 000 лв

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...