Начало / Общество / Протестиращи излизат в сряда пред Общината – ще искат оставката на кмета

Протестиращи излизат в сряда пред Общината – ще искат оставката на кмета

В сряда пред сградата на Общината се събира мирен граждански протест, на който ще бъде искана оставката на кмета на Плевен. Организатор на протеста е Инициативният комитет, който на 3 юли започна подписка със същото искане – оставка на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.

Мотивите за протеста и за подписката  са, че кметът Стойков нарушава Конституцията, законите в страната, не изпълнява решения на висши съдебни институции, не изпълнява предизборните си обещания и задълженията си на кмет.. За първи път в новата история на Плевен гражданите искат оставката на кмета, изтъкват от Инициативния комитет.

Той беше създаден от хора, уволнени от сегашния плевенски кмет  и подписката, която инициира, набира скорост. За десетина дни събраните подписи са над 1 500. С нея от Инициативния комитет искат да покажат на кмета проф. Стойков, че „не може да продължава по този начин да управлява града” и очакват от него морално решение – да подаде оставка.  Подписката ще продължи до 3 септември, след което ще бъде внесена в Общинския съвет и представена на областния управител.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. попитайте Тодор Трайков от Инициативния им измислен комитет защо няколко месеца преди да затворят „ОУ „Марин Дринов“, на което той беше директор, и това се знаеше, че се затваря, около училището, чиято сграда се изоставяше временно, се построи масивна желязна ограда за 350 хил лева? 350 хил. лева на ония пари 2006 г.? Това бяха страшно много пари. Къде отидоха, кой лапна обществнеата поръчка, кому гбеше нужна тази ограда? Питайте го още, ама го питайте, не е ли вярно, че половин Двета махала се принуд да си води децата в другото основно училище „Лазар Станев“, чиито директор е жената на Стефан Туцев, патерицата на Зеленогорски? Знаете ли, че Туцев и жена му са кумове на Трайков и са в една компания отдавна?Туцев пък го изгониха от директор на Спортното поради некадърност, а Зеленогорски и на него, и на некадърника Трайков им намери места в Общината. Питайте ги де. Тия са навързани като свински черва и са не за протест, а за затвора.