Акценти
Начало / Общество / Протестиращи затварят в петък пътя в Трънчовица

Протестиращи затварят в петък пътя в Трънчовица

Граждански протест заради окаяното състояние на републикански път на територията на село Трънчовица ще затвори за два часа пътя в петък. С гражданско неподчинение и двупосочното затваряне от 10.00 ч. до 12.00 ч. на 27 ноември на републикански път ІІІ-304, І-3 на територията на с. Трънчовица, жителите на селото ще изразят своя протест във връзка с изключително лошото състояние на пътя.
За това информира председателят на инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов, който вече няколко години води безрезултатна битка за основен ремонт и рехабилитация на пътя.
Проектът за ремонт на пътя е изготвен още през 2012 год., но до момента не се финансира и не се предприемат действия, въпреки окаяното му състояние и многобройните сигнали на кмета на селото до ОПУ-Плевен и Агенция „Пътна инфраструктура”.
Това е второто гражданско неподчинение по този проблем. До тази крайна мярка хората в селото прибягнаха и през изминалата 2014г., когато пътят бе блокиран на 2 октомври. Протестиращите са подготвили и декларация с категорични искания за незабавни, адекватни действия от органите имащи отношение по проблема.
Предвижда се декларацията да бъде внесена в АПИ чрез ОПУ – Плевен, Постоянните комисии в Народното събрание по транспорт и регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, национални и местни медии.

Снимка: архив

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...