Акценти
Начало / Общество / Протестиращите: Нека не заглъхваме

Протестиращите: Нека не заглъхваме

Нека не заглъхваме и нека не се оставяме на апатията, това призоваха днес събралите се на протест плевенчани. Те присъстваха на тържествената церемония по отбелязване на 135 години от Освобождението на България като веднага след нейния край с вой на сирени беше обявено началото и на поредния протест.

Голям надпис „Народът не преговаря!” беше разпънат на трибуната. Пред останалите на площад „Възраждане” плевенчани един от организаторите на протеста – Валери Гочев, напомни, че загиналите за свободата, чиято памет честваме днес, са дали живота си за България, за народа, не за политическите партии. „Трябва да сме заедно и да сме единни. Вие сте българите, вие и ние сме хората, които трябва да променим живота си. Искаме промяна, искаме работещ в полза на народа Парламент, а не в полза на партиите”, беше категоричен Гочев. Той подчерта, че не са искали оставката на правителството, а промяна на политическата система.

Около 1 500 дребни местни фирми са закрити в Плевенско, защото не могат да съществуват, каза още Валери Гочев. „А най-важното е хората да работят и младите да остават в Родината си. И нека направим така, че да не се чувстваме виновни, че не сме направили нищо за децата си!”, призова Гочев.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...