Акценти
Начало / Общество / Протестиращите в Телиш се отказаха да блокират пътя Плевен – София и жп линията София – Варна

Протестиращите в Телиш се отказаха да блокират пътя Плевен – София и жп линията София – Варна

Телиш

Протестиращите в село Телиш се отказаха да блокират главния път Плевен – София и жп линията София  – Варна, предаде репортер на infopleven от мястото на събитието. Около 1500 души, водени от местния свещеник, предприеха мирно шествие от площада към изхода на селото за главния път Плевен – София. Те носят плакати и знамена, с които изразяват протеста си срещу настаняването на бежанци в близкото бивше ракетно поделение.

Много полицаи охраняват мирното шествие, за да не се допуснат провокации. Пред събралото се множество на площада говорителят на протеста Цеца Василева призова ако има провокатори сред участниците в протеста, незабавно да напуснат. Със същата молба към хората се обърна и кметицата Нели Дакова.

Шествието потегли мирно към целта си, след което ще се върне отново в селото. Хората обявиха, че отстояват своята кауза и тази на всички населени места в страната – да не се допуска настаняване на бежанци.

Протестестните действия на телишчани са организирани от Инициативен кометитет с председател Марин Шкодров и продължават вече седмица. Протестът вече има и комендант.

Infopleven продължава да следи събитията в село Телиш.

Снимка: архив infopleven 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...