Акценти
Начало / Здравеопазване / Просперитетът на Плевен чрез ресурсите на здравеопазването обсъждат на кръгла маса в Медицинския

Просперитетът на Плевен чрез ресурсите на здравеопазването обсъждат на кръгла маса в Медицинския

Кръгла маса на тема „Плевен – Европейски здравен център на Балканите” ще се проведе за трети път в града ни.  Нейн домакин ще бъде Медицински университет – Плевен. Тя ще се състои на 26 ноември от 14.00 часа в зала 106 на Ректората на МУ – Плевен.
Пред участниците ще бъде представена концепция на иновативен модел за постигане на икономически и социален просперитет на Плевен и региона чрез разширяване, развитие и пълноценно използване на натрупаните значителни ресурси в сферата на здравеопазването.
Участници във форума са областният управител на Плевен Ралица Добрева, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, кметът на община Плевен Георг Спартански и заинтересовани представители на бизнеса.
Събитието е инициатива на гражданска мрежа от 8 плевенски неправителствени организации, които споделят обща загриженост и отговорност за социалното и икономическо развитие на града и региона,подпомогнати от Института за регионални и международни изследвания – гр. София.
Инициативата се реализира в партньорство и с активната подкрепа на Медицински университет – Плевен.
Домакини на кръглата маса са ректорът на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов  и чл. кор. проф. д-р Григор Горчев – почетен ректор на МУ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...