Начало / Общество / Проливните валежи са причина за замътването на питейната вода в Плевен

Проливните валежи са причина за замътването на питейната вода в Плевен

Управителят на ВиК – Плевен – инж. Климент Тодоров, се обърна към абонатите на дружеството  с молба за извинение  за неудобствата, причинени от замътването на водата през последните дни. Той  и ви уверявам, че дежурните екипи на дружеството не са прекъсвали работа и в почивните дни, за да се отстрани проблемът.

„Проливните дъждове, които се изляха в Стара планина и доведоха до критично положение в много селища, засегнаха и нашите водоизточници. Наложи се водата, която постъпва във водопроводната мрежа на града, основно от Водоснабдителна система „Черни Осъм“, да бъде намалена до минимум и в системата да се включат резервни кладенци за водоснабдяване от с. Крушовица и гр. Долна Митрополия, което даде добър резултат. Към днешна дата ситуацията в Плевен е овладяна“, заявява инж. Тодоров.

Засега остава проблемът в селищата, които нямат алтернативни водоизточници и се водоснабдяват само от ВС „Черни Осъм“ : Бохот, Брестовец, Къшин, Ласкар, Николаево, Ралево и Тодорово.

Взети са проби за изследване на водата от Акредитирана лаборатория и резултатите от тях ще бъдат качени на сайта на ВиК- Плевен (vik-pleven.com).

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...